VÄLKOMMEN TILL LINKEBODAS SCHACKSIDOR
 
Femton år på webben, men nu drar vi ur pluggen och Linkebodas schacksidor uppdateras inte längre. Tack för alla tips och glada tillrop genom åren!
 
Linkebodas schacksidor har funnits på webben sedan den 17 november 1997. Här finner du en brokig blandning av sidor som alla berör det ädla spelet schack. Nedan följer en kort beskrivning av innehållet på varje sida. Jag hoppas att du ska finna något som fångar just ditt intresse. Mycket nöje!

DREAM CHESS
Ishockeyn har Dream Team och fotbollen har Drömelvan. Men vad har egentligen schacket att ståta med? Ingenting. Tills nu. Nu drar vi nämligen igång vår egen tävling som vi har valt att kalla för Dream Chess!

MINA SURFTIPS
På sidan Mina surftips finner du mina kommenterade schacklänkar. Där har jag sammanställt mina favoritlänkar med mer eller mindre utförliga kommentarer. Länkarna är uppdelade på elva ämneskategorier och för närvarande finns där cirka 75 länkar. Om du själv vill tipsa om någon bra länk går det givetvis utmärkt!

BALTIC SEA TT
På sidan Baltic Sea TT finns information om den avslutade korrturneringen Östersjö 7. Här finner du tabeller över samtliga 15 bord, laguppställningar med ELO-tal samt senaste nytt från turneringen. Med tanke på att sidan ska fungera som informationscentral för framförallt deltagarna i turneringen så är sidan skriven på engelska.

GISSA DRAGET
Pyssel och knåp är alltid kul, framför allt när det är frivilligt och bara på skoj. I Gissa draget får du träna dig på att lösa olika sorters ställningar. Den kunskap som du tillgodogör dig kan sedan, om du har tur, ge dig extra poäng vid schackbrädet. Sidan uppdateras med nya problem med ojämna mellanrum.

PROBLEM
Enda sedan jag började med att spela schack har jag fascinerats av problem och studier. På senare år har jag även försökt att förstå mekanismen bakom problemen. Det har sedan lett till att jag har skapat några egna högst banala alster. Om du vill se dem finner du dem här.

LINKÖPINGS ASS
Vintern 1981 flyttade min familj till den nybyggda stadsdelen Lambohov. Fotbollen hade ännu inte etablerat sig där. Mina nya klasskamrater släpade istället med mig till en leklada för att spela schack. Sedan dess har jag varit medlem i Linköpings ASS. Här hittar du länken till LASS:s hemsida.

HTML-VERKTYG
För den som till äventyrs undrar hur jag har skapat denna hemsida kan jag meddela att jag endast har läst en kort HTML-kurs på nätet samt studerat hur andra har skrivit sina källkoder. För den intresserade har jag skrivit lite korta kommentarer om några bra program som jag nyttjar.


Designad för Netscape 4 med upplösning 800x600
Copyright © 1997-2012 Linkebodas schacksidor. All rights reserved.
KURIOSA
Visste du att Anand har förlorat ett parti i endast sex drag? Mot Alonso Zapata, i Biel 1988, förlitade sig Anand på en parti från Informator 44/(373) som slutade i remi. Vad han inte visste var att det partiet var uppgjort på förhand och att partiet hade råkat slinka igenom kontrollerna hos staben på Informator...

Zapata - Anand
Biel 1988
Ryskt (C42)

1. e4 e5 2. Sf3 Sf6 3. Sxe5 d6 4. Sf3 Sxe4 5. Sc3 Lf5?? 6. De2 1-0

Partiet som Anand hade sett återgivet i Informator såg ut så här:

Miles - Christensen
San Francisco 1987
Ryskt (C42)

1. e4 e5 2. Sf3 Sf6 3. Sxe5 d6 4. Sf3 Sxe4 5. Sc3 Lf5N 6. Sxe4 Lxe4 7. d3 Lg6 8. Lg5 Le7 9. Lxe7 Dxe7+ 10. Le2 Sc6 11. O-O O-O 12. Te1 Tae8 13. Dd2 Se5 14. d4 Sxf3+ 15. Lxf3 Dd7 16. c3 b6 17. Txe8 Txe8 18. Te1 Txe1+ 19. Dxe1 Kf8 20. g3 remi

Anand hade inte spelat igenom partiet utan endast memorerat dragen direkt från boken. Lita aldrig på någon annan än dig själv...