NYTTIGA HTML-VERKTYG
 
Jag har hittat några freeware- och sharewareprogram för hemsidebyggande som jag använder mig av i mer eller mindre stor utsträckning. Du kanske vill ta en titt!? Du hittar programmen hos Tucows. Annars kan du klicka p länkarna nedan så kommer du till programmerarnas egna hemsidor.

Arachnophilia
HTML-Editor
Freeware
I Arachnophilia ser du HTML-taggar och liknande med olika färger och om du skriver taggarna fel syns detta genom att koderna skiftar färg vilket är mycket praktiskt. Det finns en inbyggd färgpalett där man även kan skapa sina egna färger. Om man vill förhandsgranska sina sidor trycker man bara på en snabbknapp så visas ditt HTML-dokument i form av en temp-fil i en Internetläsare. Att förhandsgranskningen sker med hjälp av en temp-fil är ett extra plus för den som har en webräknare kopplad till dokumentet eftersom denna inte påverkas av detta (du behöver ju inte uppdatera HTML-dokumentet hela tiden!). Enda minuset är att inte så många specialtecken finns tillgängliga (som bland annat å, ä och ö). Men detta är inget stort problem, du kan bland annat lösa detta genom att ladda ner tre specialverktyg som jag har gjort som innehåller de vanligaste specialtecknen! Filerna lägger du sedan in i Arachnophilias underkatalog Toolbars och vips har du löst det bekymret!

Created with EditPad
Texteditor
Postcardware (Programmeraren samlar på vykort och vill att du skickar ett vykort på din stad till honom som tack för programmet.)
Edit Pad är ett mycket trevligt program som även finns på svenska. Programmet har många fördelar gentemot WordPad, NotePad etc. Om jag vill söka och ersätta i flera filer samtidigt är EditPad mitt givna val. Du kan även ändra inställningarna så att de passar just dig. Rekommenderas varmt!

Irfan View
Image viewer
Freeware
Det bästa gratisprogram för bilder som jag har stött på. Irfan View kan visa och konvertera de flesta bildformat som finns. Uppdateringar sker regelbundet. Rekommenderas varmt!

HtmlEdit - en HTML-Editor p Svenska
HTML-Editor
Shareware
Svensk HTML-Editor som endast kostar 100 kr att registrera! Jag använder själv programmet till mina egna hemsidor. HTML-Edit omvandlar bland annat automatiskt å, ä och ö till HTML-kod om du så önskar. Troligen marknadens mest prisvärda HTML-Editor. Rekommenderas varmt!


Designad för Netscape 4 med upplösning 800x600
Copyright © 1997-2012 Linkebodas schacksidor. All rights reserved.
KURIOSA
Vilket är det längsta partiet? Mig veterligen är det mötet mellan I. Nikolic - Arsovic, Belgrad 1989, som slutade i remi efter 269 drag. Efter 167 drag uppkom ett slutspel med T+L vs. T. Det näst längsta partiet är på 209 drag...
Vilket är det längsta partiet som har slutat med vinst för endera parten? Det torde vara partiet mellan Stepak - Mashian, Israel 1980, som slutade med vinst för Stepak efter 193 drag. Partiet höll på i 24 timmar och 30 minuter och är det tidsmässigt längsta partiet.
Det längsta partiet med minst en svensk spelare inblandad är, så vitt jag vet, mötet mellan Erik Hedman - Niclas Hjelm. I Budapest 1993 spelade de 158 drag innan Hjelm vann i ett slutspel med dam mot torn.
En spelare som definitivt inte har haft lyckan med sig i långa partier är Oldrich Duras. I Karlsbaden 1907 förlorade han, som svart, mot Heinrich Wolf efter 168 drag. Fyra år senare, i San Sebastian 1911, blev det ånyo förlust. Denna gång som vit, mot D Janowsky, efter 161 drag.
Det längsta partiet som har spelats på svensk mark bör vara partiet mellan Jan Ehlvest - Ferdinand Hellers, Haninge 1990, där Hellers, efter 155 drag, vann ett slutspel med T+L vs. T.
Det längsta blindparti som har spelats är nog partiet mellan Jeroen Piket - Joel Lautier, Monaco Amber 1995, där Piket vann efter 151 drag.